EU-skeptiske partier større i EU-parlamentet

EU-valget de siste dagene, har ført til en sterk økning av EU-skeptiske representanter i Europa-parlamentet. 140 av de 751 representantene tilhører partier som enten er skeptisk til EUs retning, eller sterke motstandere av EU.

Nasjonal Front har gjort et brakvalg i Frankrike – hver fjerde velger har stemt på dem, det vil si at de har fått 25 prosent oppslutning. Nesten hver tredje velger stemte også på UKIP i Storbritannia med 28 prosent!  26 prosent av velgerne stemte på Dansk Folkeparti i Danmark. Sverigedemokratene, som opplever en sterk hets fra establishementet og venstre-ekstremister i Sverige, fikk 10 prosent. En bragd med tanke på hvor sterkt de blir stemplet som nazister av sine egne – noe som selvsagt er det reneste sludder. Sannfinnerne i Finnland ble dessverre ikke større, men beholder sine tre mandater i EU-parlamentet med 22 prosent.

Stort sett veldig bra!

Det er såklart bare en begynnelse men det er et skritt i riktig retning. (Tenk den dagen vi kan se at slike partier er den overveldende majoriteteten i Europa-parlamentet. Det er lov å drømme).  Det forutsigbare mønsteret er klart: politisk korrekte elite-politikere klager over at «høyrepopulistiske», og til med «høyre-ekstreme» partier får fremgang. De varsler dommedag. Men dommedagen kan komme senere enn den ellers hadde gjort, nettopp pga at nasjonalt orienterte partier får mer de skulle ha sagt. Det vil være et pluss for demokratiet. Alle med et snev av sunn fornuft vet dette. Til og med tidligere leder i Europabevegelsen, Paal Frisvold, erkjenner dette i et intervju med VG:  

– Når man har et EU i så store økonomiske problemer er det et sunt politisk signal at etablerte partier som går for status quo får en korreksjon av folket. Nå kommer vi til å få en mye bredere og større debatt om hvilket Europa og EU vi skal ha, og det er alle europeere tjent med,

– Europaparlamentet i dag er kjedelig og teknokratisk. Med mange litt utradisjonelle partier inn med så mange representanter kan det endelig bli livlig i Brüssel, sier Frisvold til VG.

Les ellers de svært gode kommentarene om saken fra både Jan Simonsen (tidligere Demokratene-politiker)  og document.no-redaktør Hans Rustad

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s