Samarbeidsavtalen om innvandrings- og asyl-politikken er en katastrofe

Og med den overskriften har jeg sagt min mening om saken. Og det finnes nok av innlegg eller artikler for å vise til at jeg har rett i dèt:

Human Rights Service er enormt skuffet over avtalen. 

– For Human Rights Service er avtalen om innvandringspolitikken en enorm skuffelse på vegne av Norge. Avtalen er så svak at Frp bør gå ut av Regjeringen, sier informasjonsleder Hege Storhaug til Aftenposten.

Storhaug understreket at hun er spesielt skuffet over Høyre, som ikke var villige til å godta innføring av et såkalt tilknytningskrav i forbindelse med familiegjenforeningssaker – det vil si et krav om at ektefeller skal ha større samlet tilknytning til Norge enn annet land for å få opphold.

– Familiegjenforening har stått for hovedinnvandringen til Norge de siste 30-40 årene, og er den formen for innvandring som har ødelagt mest for integreringen, sier Storhaug.

Lars Akerhaug i Minerva mener kompromisset er uansvarlig.

«Den siste tiden har Arbeiderpartiet vært opptatt av å markere distanse til Fremskrittspartiet i asylpolitikken, i forbindelse med utspillet fra nestleder Per Sandberg om folkeavstemming om innvandring og forhandlingene mellom regjeringspartiene og sentrum om asylavtalen.

Men i realiteten står Arbeiderpartiet langt nærmere Frp og Høyre enn regjeringspartienes samarbeidspartnere Venstre og Krf. Hadde man forhandlet med Arbeiderpartiet i stedet, ville man også trolig kunne blitt enige om en asylavtale som innebar langt flere innstramminger enn dagens asylavtale.

I stedet har man måttet ta hensyn til sentrumspartiene, som står for en langt mer liberal asylpolitikk en det befolkningen ønsker. Den utarbeidede asylavtalen innebærer derfor i realiteten ingen større innstramminger i asylpolitikken. I sum er det vanskelig å si hva effekten blir.», skriver Akerhaug blant annet. 

Og Akerhaug har helt rett i at nordmenn flest ønsker en begrensning i innvandringen. En spørreundersøkelse fra 2013 viser at det er et flertall for å begrense innvandringen med 59 prosent! 32 prosent mener vi skal fortsette på dagens nivå, mens en bitteliten minoritet (6 prosent) vil ha mer innvandring.

På tross av dette har vi tre småpartier, SV, Venstre og KrF, som sørger for at innvandringspolitikken holder seg ved status quo. Siden de har klart å karre seg over sperregrensen, får disse ubegripelig naive partiene muligheten til å sperre for at Arbeiderpartiet og Frp får gjennomført reelle innstramminger. Det er en tragedie for det norske folk. 

Det sier vel sitt når selv Audun Lysbakken, leder for det innvandringskåte partiet SV, mener at den nye asylavtalen ikke vil føre til en eneste asylsøknad mindre. 

– Dette er et kompromiss som vil skuffe mange. Avtalen inneholder hverken den rause politikken fra Venstre eller de store innstrammingene som Frp har snakket om. Den eneste som har grunn til å være bittelitt fornøyd er Solberg selv. Partiene nuller hverandre ut, sier SV-lederen til VG.

Les gjerne også Per Steinar Rundes innlegg om KrFs innvandringspolitikk på Verdidebatt.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s