– Innstramming viktigere enn regjeringsavtale (javisst)

Christian Tybring Gjedde sier at han er villig til å skrote samarbeidsavtalen med KrF og Venstre om det ikke blir en sterk innstramming i asyl- og innvandringspolitikken. I dag skal angivelig være siste dagen i forhandlingene på dette feltet.

Enhver fornuftig og samfunnsengasjert person vil naturligvis være helt enig i Tybring Gjeddes konklusjon. Ikke bare haster det å snu alle steiner for å stramme inn, men det skulle ha vært gjort for mange år siden. Vi får håpe Frp viser baller nå.

Oppdatering: Ikke uventet var avstanden i meninger for stor til at partiene klarte å få til noen avtale idag. Så vi får se hvor lenge til vi må vente.

Merk at når avtalen først har blitt fremforhandlet, må den også bli godkjent av stortingsgruppene i alle partiene. Så dette kan virkelig ta tid. Om det i hele tatt blir noe av.

Oppdatering II: Representanter for Frp og Venstre og KrF skal visstnok være «enige» (så enige motpoler kan bli) om en avtale nå, som på enkelte punkter skal sørge for innstramming men (sørgelig nok) på andre innebære oppmykning (f.eks punktene om såkalt kjærlighetsvisum og de «stakkars» asylbarna). Landsforræderpartiene Venstre og KrF har sagt rett ut at de ønsker å låse fast Frps innvandringspolitikk.

Hadde de havnet under sperregrensen, der de hører hjemme, hadde dette sluppet å bli et potensielt scenario.

HRS har en opplysende artikkel om hvordan Venstre og KrF perverterer hva Frp prøver å få til innenfor innvandringspolitikken. Det står blant annet:

«Vel, vi kan konstatere følgende: det såkalt absolutte forsørgerkravet fungerer ikke (kravet om å tjene minst 246.000 kroner, min anmerkning). Det er meningsløst at ikke yrkesaktive klarer å innfri kravet gjennom trygder. Meningsløsheten vil langt på vei fortsette, for V og KrF klarte å forhandle ned forsørgerkravet som Frp ønsket som et minimum, nemlig på 350 000 kroner til 300 000 kroner.  

Videre: V har fått velsignelse til å ha følgende formulering knyttet til at Norge får en 24-årsregel: Den skal praktiseres med ”liberale skjønnsvurderinger”, og heller ikke forsørgerkravet er absolutt, også der har V satt fotavtrykk: kravet skal praktiseres med ”liberale skjønnsvurderinger”.

Ja, dette skal bli ”moro” for saksbehandlere og for aktuelle miljø, som innen få dager får tilgang til den nye politikken, og så er det bare å gå i gang med å knekke koder for hvordan fortsatt klare å hente nye ektefeller. 

Hva sier man til så uansvarlige og ignorante politikere»

Men som sagt er den potensielle avtalen noe stortingsgruppene i hvert parti skal godkjenne, og det er ingen selvfølge at de gjør det. Jeg håper Frps stortingsgruppe setter foten ned og krever mer innstramming enn det partiene foreløpig har blitt enige om. Ellers vet jeg at mange vil bli skuffet over Frp.

 

Dette innlegget ble publisert i Innvandring. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s