Litt av året så langt

Siden det stadig kommer mange nyheter via blogger, utenlandske aviser og alternative nyhetssteder på nett, er det ikke alltid lett å vite hva man skal prioritere på denne bloggen. Men noe av det viktigste som har hendt i det siste burde for all del nevnes:

Anders Behring Breivik, sendte på nyåret ut et brev til mediene (som norsk mainstream-media såvidt nevner) om at han klarte å manipulere media, akademia og politikere i kjølvannet av 22.juli. Strategien var å få i gang en heksejakt på fredelige antiislamister og avlede oppmerksomheten bort fra hans venner, nynazister som Tore Tvedt, Varg Vikernes, Erik Blücher og Nicolai Kvisler. Ikke akurat sjokkerende, i og med dette sitatet fra Anders Behring Breivik på abcnyheter.no 17.04. 2012:

«Jeg er ikke nasjonalist, jeg er ultranasjonalist. Vi ønsker å fremskynde en konflikt for ikke å havne i mindretall i fremtiden. jeg måtte fremprovosere en heksejakt på moderate nasjonalister. Det har blitt nøyaktig som jeg har håpet på»

Så skal vi til partipolitikken. Frp og Høyre fikk ikke rent flertall under valget i fjor. Konsekvensene? Frp er fortsatt, etter flere måneder nå, i harde forhandlinger med sterkt naive Venstre og KrF om endringer i asylpolitikken. Men for all del, det må jo sies: Gratulerer så mye med å endelig ha kommet i regjering, Frp! En viss innstrammning har vi fått, og det er tross alt bedre enn ingenting… selv om mye gjenstår enda.

Fortsatt nestleder i Frp, Per Sandberg, har idag lagt ut en video som alle nordmenn burde se. Det er fra en islamsk «fredskonferanse» i Norge, under regi av islamnet.no, hvor publikum ble spurt om de er for dødsstraff og steining for blant annet utroskap. Nærmest samtlige samtykket. Dagbladet skrev riktignok om hendelsen allerede i oktober i fjor, men her er også videoen, som Sandberg la ut:

Utenriks. Sveits hadde nettopp en folkeavstemmning om hvorvidt man skulle begrense sterkt innvandring fra EU-land. Innvandringsskeptikerene vant frem. Nasjonalstats-nedbryterne EU reagerer som forventet med vantro mot denne «blasfemien». Det var Sveitsisk Folkeparti (SVP) som tok initiativ til folkeavstemmningen. Les gjerne det gode intervjuet med den kloke lederen for partiet her (oversatt til norsk). Frp har nylig også frontet tanken om folkeavstemmning om innvandringen – neppe realistisk nå – men vokser Frp seg større ved neste valg om fire år, kan det finnes muligheter for det.

Avslutningsvis har Eivind Flå et godt innlegg i Dagen, om islam og menneskerettighetene, som mange burde lese med stor interesse og forferdelse. Han skriver blant annet: «Den muslimske verden håper på sikt å få stadig mer gjennomslagskraft for sin versjon av menneske- rettighetene. FN-systemet settes under press for å gjøre kampen mot blasfemi til en menneskerettslig forpliktelse». 

Flå forteller blant annet om Kairo-erklæringen. Organization of Islamic Cooperation (OIC), som har 57 medlemsland, vedtok i 1990 den såkalte Kairo-erklæringen om menneskerettigheter i Islam. OIC ga uttrykk for at FNs menneskerettighetserklæring av 1948 er preget av vestlige verdier og i stor grad en vestlig oppfinnelse. 45 av OICs medlemmer signerte derfor et muslimsk alternativ til FNs menneskerettighetserklæring (http://www1.umn.edu/humanrts/instree/cairodeclaration.html). Erklæringen er uendret den dag i dag. Imens fortsetter muslimsk innvandring i storskala til europeiske land, uten at det har skjedd noen reformasjon av islam eller liberal vekkelse noe sted i Afrika eller Midtøsten. Spennende fremtid altså, for å si det på en snill måte.

Dette innlegget ble publisert i Innvandring, Islam, Uncategorized, Verdier. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s