Snodig at Nathan og hans foreldre får bli

Advokat Trond Ellingsen trekker frem noen prinsipielle betraktninger rundt den såkalte Nathan-saken, hvor Oslo tingrett gav lille Nathan og hans familie rett til å bli i Norge – på tross av at familien gjentatte ganger har fått avslag fra Utlendingsnemda (UNE), helt siden 2003 (to år før Nathan ble født). Dette sender et uheldig signal til andre som – i utgangspunktet – ikke har rett til asyl i Norge.

Ellingsen skriver blant annet:

«Oslo tingretts dom er avsagt av dommerfullmektig Eldbjørg Martinsen som har permisjon fra advokatfirma Elden. Jeg betviler ikke hennes faglige dyktighet men har likevel problemer med å forstå hvorledes hun kan komme frem det resultat hun gjorde. Det Høyesterett sa i plenumsdommen i desember var at tilknytning til Norge som har oppstått i en periode der utlendingen hadde ulovlig opphold i Norge ikke skulle tillegges vekt.Og så lenge Nathan og hans foreldre har oppholdt seg ulovlig i Norge siden 2006 så har Oslo tingrett på dette punkt fraveket Høyesteretts dom.»

«For å få en mer effektiv utlendingspolitikk må løsningen være at politikerne tar makten tilbake. UDI må legges under direkte politisk styring og UNE avvikles som særdomstol. Så får det heller være at det kommer til å blåse rundt ørene på den statsråd som får direkte ansvar for UDI – såpass får vedkommende tåle. Samtidig må et avslag være et avslag – vi kan ikke ha stadige omkamper. Dette vil gjøre behandlingen av asylsaker raskere og billigere, og utlendingen vet på forhånd at det ikke er mulig å bite seg fast i den tro at han til slutt vil få medhold. Muligens vil det bety at Norge blir et mindre populært land å søke asyl i, men det er ingen ulempe. Dessuten må vi gjennomgå de internasjonale konvensjoner vi har sluttet oss til, og vurdere om vi heller er tjent med å gå ut av noen av dem. Stortinget skal tross alt være lovgivende myndighet i Norge, ikke FN eller EU.»

Les hele innlegget hans her.

Edit: Tingrettens dom i Nathan-saken kan bidra til mer ulovlig innvandring til Norge, sier FrPs 1. nestleder Per Sandberg.

Dette innlegget ble publisert i Asylpolitikk og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s