Internasjonal ekspert ønsker massiv islamkritikk

Leder av Senter for internasjonal strategisk analyse, Helge Lurås, skriver i et innlegg i Aftenposten at «uten religionskritikk og satire vil aldri den islamske verden oppleve frihet». Han tar derfor til orde for en massiv islamkritikk i sitt innlegg «Islam er ikke frihet».

Oppfordringen kommer som en følge av den upopulære Muhammed-kritiske filmen «Innocence of Muslims» (kan sees på Youtube men ikke forvent fantastisk kvalitet) som har fått utstedt fatwa mot seg av islamske geistlige. I tillegg har (hittil) en amerikansk ambassadør og tre ansatte i Libya blitt drept for denne filmen og i Afghanistan i dag tidlig ble tolv mennesker drept av en kvinnelig selvmordsbomber tilhørende terrorgruppen Hezb-e Islami, også som hevn for filmen.

Imens klager islamistiske Hizb ut-Tahrir i Danmark over filmen, og det samme gjør Islamsk råd Norge, som påstår at filmen er en del av en stadig «mobbekampanje» mot muslimer. Hizbolla oppfordrer muslimer til å protestere i Libanons gater og flere muslimer demonstrerer i gatene i både østen og i europeiske byer. Det er også varslet protester i Oslo.

Den danske syriskfødte politikeren og Midtøsten-eksperten Naser Khader sier også at muslimer må slutte å ta kritikk av Allah, profeten og Koranen personlig og den kjente somaliskfødte forfatteren Ayaan Hirsi Ali sier at ingen religion er mer hellig enn retten til å publisere hva enn dette måtte være.

 

Dette innlegget ble publisert i Europa, Islam, Midtøsten, Verdier. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s